Richelle van Loon

Video- en Filmeditor

DOCUMENTAIRE | Waarom bleef je niet voor mij?

Vier kinderen die tijdens de basisschool een ouder verloren aan zelfmoord, vertellen over de reis die zij aflegden vanaf het moment dat zij het nieuws hoorden. De documentairemaakster, die hetzelfde meemaakte, stelt de vragen die niemand destijds aan haar durfde te stellen.

Met deze film wonnen we de VPRO-documentaireprijs. De prijs werd voor de dertiende keer door de VPRO uitgereikt aan de beste eindexamendocumentaire van de Nederlandse Filmacademie. Verder was de film in 2020 de best bekeken documentaire op 2Doc. De eindexamenfilm Waarom bleef je niet voor mij? is in de VS doorgedrongen tot de finale van de Student Academy Awards, in de categorie Documentary International.

De film is terug te zien op NPO start via deze link.

Waarom bleef je niet voor mij? artikelen, recensies en interviews :

Nieuwsuur

Koffietijd

2Doc

De Volkskrant

NRC

Nederlands Film Festival

De Filmkrant

Linda

113

Humo.be

De Stenor

NPO 3FM

NPO Radio 1

FunX

RTL Boulevard

RTL Nieuws

Manners Magazine

Movies that Matter

Waarom bleef je niet voor mij? in halve finale Student Academy Awards

Waarom bleef je niet voor mij? in finale Student Academy Awards

Interview met cinematograaf Lola Mooij en regisseur Milou Gevers

WINNAAR VAN DE VPRO DOCUMENTAIRE PRIJS, AHK EINDWERKPRIJS, PUBLEIKSPRIJS, NBF-PITCHPRIJS, DE KNF AWARD, DE NEON AWARD OP HET MO & FRIESE FILMFESTIVAL IN HAMBURG, WILDCARD VAN HET FILMFONDS EN ALS EERST GEEINDIGD IN CATERGORIE DOCUMENTAIRE CILECT PRIJZEN

Volg onze eindexamenfilm op Instagram en Facebook

Praten helpt, praten over zelfmoordgedachten helpt en kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 Richelle van Loon

Thema door Anders Norén