Richelle van Loon

Video- en Filmeditor

Waarom bleef je niet voor mij? | DOCUMENTAIRE

Vier kinderen die tijdens de basisschool een ouder verloren aan zelfmoord, vertellen over de reis die zij aflegden vanaf het moment dat zij het nieuws hoorden. De documentairemaakster, die hetzelfde meemaakte, stelt de vragen die niemand destijds aan haar durfde te stellen.

Met deze film wonnen we de VPRO-documentaireprijs. Verder was de film in 2020 de best bekeken documentaire op 2Doc. De eindexamenfilm Waarom bleef je niet voor mij? is in de VS doorgedrongen als winnaar van de Student Academy Awards in de categorie Documentary International.

De film is terug te zien op NPO start via deze link.

Waarom bleef je niet voor mij? artikelen, recensies en interviews :

Nieuwsuur

Koffietijd

2Doc

De Volkskrant

NRC

Nederlands Film Festival

De Filmkrant

Linda

113

Humo.be

De Stenor

NPO 3FM

NPO Radio 1

FunX

RTL Boulevard

RTL Nieuws

Manners Magazine

Movies that Matter

NOS

NU.nl

AT5

KHALID & SOPHIE

OSCARS

Interview met cinematograaf Lola Mooij en regisseur Milou Gevers

WINNAAR VAN DE VPRO DOCUMENTAIRE PRIJS, AHK EINDWERKPRIJS, PUBLEIKSPRIJS, NBF-PITCHPRIJS, DE KNF AWARD, DE NEON AWARD OP HET MO & FRIESE FILMFESTIVAL IN HAMBURG, WILDCARD VAN HET FILMFONDS, BEST DOCUMENTARY MINIKINO FESTIVAL BALI, JURY AWARD ZLIN FILMFESTIVAL, BEST SHORT DUCUMENTARY DOCUDONNA ITALY, CINEKID AWARD, ALS EERST GEEINDIGD IN CATERGORIE DOCUMENTAIRE CILECT PRIJZEN EN DE WINNAAR VAN DE GOUDEN STUDENT ACADEMY AWARD 2021 IN DE CATEGORIE INTERNATIONALE DOCUMENTAIRE.

Volg onze eindexamenfilm op Instagram en Facebook

Praten helpt, praten over zelfmoordgedachten helpt en kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Richelle van Loon

Thema door Anders Norén